Haastige spoed, maar dan goed

februari 17 2013

Heemskerk heeft een nieuwe Albert Heijn, een hele grote nog wel. De weg er naar toe was lang en zwaar, 7 jaar vol juridisch gesteggel en getouwtrek. Maar toen de kogel eenmaal door de kerk was, moest de nieuwe supermarkt er natuurlijk wel heel snel komen. Voor vloerenbedrijven Ega Floor Tec en Nicky Huisman BV betekende dat een tamelijk krap schema; er was twee dagen tijd om 4.000 m2 dekvloer te leggen.

Beperkte keuze
De vraag kwam van Ton Schilder uit Volendam. Neerlands grootste tegelzettersbedrijf moest in de nieuwe Albert Heijn in Heemskerk voor 4000m2 betegelde vloer zorgen, inclusief de dekvloer. Zwevend, cementgebonden en zo’n 30 à 45 mm dik moest hij worden. En hij moest heel snel betegeld kunnen worden. Of Ega Floor Tec daar een oplossing voor had. Een zwevende gesmeerde zandcementdekvloer van die dikte zou onvoldoende buigtreksterkte hebben, vandaar dat het een vloeivloer moest worden. Het bedrijf uit Beemte Broekland is gespecialiseerd in cementgebonden vloeivloeren en egalisaties. Ega Floor Tec stelde een vloersysteem voor dat bestond uit een vloerfolie, kantstroken, Weberfloor 4945 glasvezelwapeningsnet en de

Weberfloor 4350 Fibers van Saint-Gobain Weber Beamix. “Dat is eigenlijk de enige vloer die hier kon”, zegt Jeffrey Kolkman van Ega Floor Tec. “Door bepaalde toeslagstoffen is hij al na 4 uur beloopbaar en een dag later kun je hem betegelen.”
Steeds meer, steeds sneller
Omdat het om 4.000 m2 ging en de vloer in welgeteld twee dagen moest worden aangebracht, kon Ega Floor Tec wel wat hulp gebruiken. Die werd gevraagd aan Nicky Huisman BV. Het bedrijf uit Berlicum beschikte namelijk over een speciale pomp met een veel hoger rendement dan de gebruikelijke gietpompen. De Brabander had de machine laten bouwen door het Duitse BMS Baumaschinen. “Opdrachtgevers vragen steeds meer .

IMG_1045

Je hebt gewoon power nodig.

van vloerenbedrijven”, verklaart hij die keuze. “Vloeren moeten steeds dikker en ze moeten steeds sneller klaar. Natuurlijk kun je op een werk meer ploegen inzetten maar dat is niet rendabel. Je hebt gewoon power nodig, machines met meer vermogen; maar die zijn er niet. Vandaar dat ik er zelf een heb laten maken.” Omdat hij in eigen land geen bedrijf kon vinden dat dat avontuur met hem aan wilde, kwam hij terecht bij de Oosterburen. “De markt is daar groter, daar kan zo’n machine wel in productie worden genomen.”

Maatwerkpomp
In de praktijk bleek de pomp toch niet helemaal te voldoen. Hij draaide een respectabele 12 m3 per uur  maar dat was toch nog te weinig voor Nicky Huisman.

Dus bouwde BMS Baumaschinen een nog krachtiger pomp, volledig afgestemd op de wensen van de vloerenlegger uit Berlicum. De machine heeft een zeer sterke vier cilinder turbodieselmotor en een worm die op het vermogen is aangepast. Daarnaast is het een achterlosser. Nicky Huisman daarover: “Alle machines hebben de bak voor en de motor achter. Volgens mij is dat niet handig want zo’n pomp moet je altijd eerst draaien als je hem hebt neergezet. Ik wilde het perse andersom, dan kun je gelijk aan de slag als je hem hebt losgekoppeld.”

Recordtijd
De Worker nr. 1, zoals de pomp heet, was net op tijd klaar om in Heemskerk zijn debuut te maken. En wat voor een debuut! De mensen van BMS
Vier

IMG_1027

waren naar Heemskerk gekomen om te kijken hoe het ging, en hoewel ze de machine zelf hadden gebouwd, geloofden ze hun ogen niet. Slechts twee uur en zes minuten waren er nodig om een kwart van het totale oppervlak te leggen. “1000 m2 in twee uur tijd, niet normaal!”, zegt Nicky Huisman. Het zijn indrukwekkende cijfers. En dan te bedenken dat het met anhydriet nog sneller was gegaan. “Daar kan de machine 20 m3 per uur van verpompen.”, aldus Nicky Huisman. De droogtijd van een dergelijke vloer paste echter niet in de planning.

Afgestemde logistiek
Met alleen de snelle machine waren de vloerenleggers van Ega Floor Tec en Nicky Huisman BV er

1000 m2 in twee uur tijd, niet normaal!

nog niet, het hele logistieke proces moest wel op dat tempo aansluiten. Zo werden er door Weber Beamix vier grote silo’s met de droge componenten neergezet op de bouwplaats. Die zijn in de twee dagen waarin de vloer werd gelegd nog eens drie keer bijgevuld. Omdat het materiaal uit Eindhoven moest worden aangevoerd, was dat met het oog op filedruk nog best spannend. Het gieten mocht immers geen vertraging oplopen. Kwaliteitsbewaking Jeffrey Kolkman was verantwoordelijk voor het proces op de bouwplaats, het mengen van de droge componenten met water, het maken van een constante kwaliteit specie die aan de pomp werd gevoerd. Hij is zeer ervaren in het werken met silosystemen, doe dit al sinds de introductie van de gietvloeren. Vandaar dat hij verantwoordelijk was voor de vloeimaat. “Het is heel belangrijk dat de vloeibaarheid steeds hetzelfde is”, zegt hij. “We hebben dan ook doorlopend monsters genomen in het werk om dat te controleren.”

IMG_1018

Snelheid gedrukt
Jeffrey Kolkman zorgde er ook voor dat de specie in het juiste tempo het gebouw in werd gepompt. Daar stond vijf man klaar om de vloer te gieten, te dobberen, te peilen, het wapeningsnet op zijn plaats te houden en de 120 meter lange slang te verplaatsen. “Het moet allemaal snel gebeuren maar ook weer niet te snel”, zegt Nicky Huisman. “Je moet er voor waken dat de vloer jou niet inhaalt. Je ziet hem tijdens het gieten al droog worden, en dat moet je voorblijven want anders vloeit hij niet meer in elkaar over.” Op enig moment moest inderdaad de capaciteit van de pomp wat worden teruggeschroefd, maar vreemd genoeg zat hem dat niet in de snelheid van de ploeg binnen als wel in de snelheid van de silo’s; die konden het tempo van de Worker nr. 1 niet bijbenen.
Geen

Geen vocht, geen tocht
Dankzij de krachtige pomp van Nicky Huisman BV en de gietexpertise van Ega Floor Tec hebben de twee bedrijven de 4.000 m2 volgens de planning in twee dagen kunnen leggen. Vier gangen zijn er voor nodig geweest. De vloer is dan ook verdeeld in vier vakken van elk 1000 m2, op de aansluitingen zijn later de dilataties ingezaagd. Drogen gebeurde gewoon aan de lucht, de vloer is niet afgedekt met een folie. Uiteraard is er wel goed opgelet dat de ruimte goed afgesloten was, vocht en tocht zou funest zijn voor de vloer. En zeker deze vloer moest perfect zijn. “Er mag echt niets in zitten”, zegt Jeffrey Kolkman. “Er kwam tegelwerk op en dan moet zo’n vloer echt supervlak zijn.”
Werken

 

Samenwerken loont Het is niet het eerste project dat de twee vloerenbedrijven samen hebben gedaan. “We helpen elkaar wel vaker”, Nicky Huisman. “Dat kan ook makkelijk. We zitten niet in elkaars vaarwater, vullen elkaar juist aan. Zij doen alles onder de twee centimeter en wij alles daarboven. Wij smeren zandcement en zij gieten cementgebonden vloeren. Wij hebben de machine, zij hebben het gieten helemaal onder de knie. Wij gieten ook wel, maar alleen anhydriet.” “En daar helpen wij Nicky weer mee”, zegt Jeffrey Kolkman. “Je kunt beter met elkaar werken dan tegen elkaar. De vloer in Heemskerk bewijst dat maar weer eens.”

Je kunt beter met elkaar werken dan tegen elkaar

Opdrachtgever: Albert Heijn, Zaandam

Vloeren: Tegelzettersbedrijf Schilder B.V., Volendam - Ega Floor Tec, Beemte Broekland - Nicky Huisman B.V., Berlicum